Kružberský pstruh získal značku „OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt“

Aktualita

24.11.2022
Kružberský pstruh získal značku „OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt“

Kružberský pstruh získal certifikát regionálního produktu a může tak užívat značku „OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt“. Jeho specifikum je odchov ve velice kvalitní vodě z vodárenské nádrže Kružberk. Díky krmení prvotřídním krmivem a také skutečností, že z nádrže Kružberk se dostává do odchovných nádrží také přirozená potrava -  zooplankton, je to ryba s opravdu výjimečným masem.

Je to klasický pstruh, odchovaný v podmínkách Kružberské farmy. Zbarvení masa, podobného lososu získává z krmiva obohaceného o přírodní pigment Astaxantin. Je to výtažek ze sladkovodních řas (Haematococcus pluvialis). Jedná se o silný antioxidant a má tudíž velmi pozitivní účinky na lidské zdraví. Velikost prodávaných ryb je od cca 1 do 2,5 kg a lze z nich upravit filety téměř bez kostí.

 „Takto odchované ryby nabízí státní podnik Povodí Odry ve svých podnikových prodejnách v Opavě na Kolofíkově nábřeží č. 54 a v Krnově na Petrově rybníce. Samozřejmě Kružberského pstruha můžete zakoupit i přímo na farmě Kružberk pod přehradní hrází. Současně je možné se s ním setkat i na prodejnách některých regionálních prodejců, kteří Kružberského pstruha od Povodí Odry odebírají. V prodejnách státního podniku Povodí Odry se prodává Kružberský pstruh vždy živý a čerstvý s možností dalšího opracování přímo na místě. Bonusem je i skutečnost, že chlapi, kteří ryby prodávají, je zároveň chovají, takže mohou kvalifikovaně odpovědět na případné dotazy“, řekl vedoucí rybného hospodářství státního podniku Povodí Odry Ivo Jedlička. 

„Značením našeho výrobku propagujeme nejen náš produkt, ale také svou další prací se tak podílíme na rozvoji regionu, neboť dobrý image značky samotné pomáhá všem certifikovaným výrobkům a výrobcům“, doplnil Ivo Jedlička.