Poskytnuté informace v roce 2024

Žádost:

  1. Při kolika povodňových prohlídkách byl přítomen zástupce Povodí Odry v obci Heřmánky (okres Nový Jičín) od roku 2020?
  2. Obdrželi jste pozvánku na povodňovou prohlídku v obci Heřmánky (okres Nový Jičín) od roku 2020?
  3. Pokud jste obdrželi pozvánku na povodňovou prohlídku v obci Heřmánky (okres Nový Jičín) od roku 2020 a nebyli přítomni, prosím o uvedení důvodu, proč?

Informace:

  1. při žádné
  2. ne
  3. povinný subjekt neobdržel žádnou pozvánku na povodňovou prohlídku

Odpovězeno: 13.3.2024


Žádost:

  1. informace k záměru VT Ostravice, Staré Město, km 25,300-25,600, oprava PB opevnění. Konkrétně žadatel žádal o poskytnutí veškerých podkladů, ze kterých vyplývá potřeba provedení této opravy, která vedla k rozhodnutí o její realizaci.

Informace:

  1. Veškeré požadované informace se poskytují odkazem na zveřejněnou informaci na profilu veřejného zadavatele: https://zakazky.eagri.cz/vz00019009.

Odpovězeno: 15.4.2024


Žádost:

zaslání informace k medializovanému plánu zřídit u Slezské Harty přečerpávací nádrž, a to zejména přesnou lokalitu, rozměry nádrže a kapacitu přečerpávací nádrže apod., a dále stav realizace plánu, tedy v jaké fázi směřující k realizaci se nachází a jaké kroky budou ve věci plánu provedeny a v jakém časovém horizontu.

Informace:

Aktuálně Česká republika, potažmo Ministerstvo životního prostředí ČR ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR vytváří množinu lokalit vhodných pro zhotovení přečerpávacích vodních elektráren, pokud možno i s přihlédnutím na skutečnost, že v dané lokalitě již existuje současné vodní dílo, které může plnit funkci dolní nádrže a které případnou zátěž spojenou s přečerpáváním vody bez větších finančních nákladů a dopadů na životní prostředí a území přenese. Až potřeby státu, potažmo ČEZ a.s. a České energetické přenosové soustavy (ČEPS, a.s.) ve vztahu k vazbám na energetické toky i v okolních státech rozhodnou, zda a kdy případně některá z lokalit bude využita. Proto je předčasné hovořit o termínu přípravy a realizace přečerpávací vodní elektrárny v lokalitě vodního díla Slezská Harta.

Státní podnik Povodí Odry se v rámci své činnosti přípravou přečerpávacích vodních elektráren nezabýval a ani do budoucna o tom neuvažuje.

Dle ust. § 2 odst. 4 InfZ se povinnost poskytovat informace netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření informací nových. Z tohoto důvodu Vám Povodí Odry nemůže poskytnout bližší informace k Vámi uvedenému dotazu.

Odpovězeno: 24.7.2024